"Domnu' de Civică"              

 

 

 

 

 

           

 

Când moare cineva, moare o parte din univers. Când îți moare un profesor, parcă se stinge o parte din sufletul tău ...

            Ziua de sâmbătă, 18.07.2020, a adus o veste tristă în rândul profesorilor din școala noastră, care ne-a lăsat fără grai și o strângere de inimă s-a lăsat ca un giulgiu: "Domnu' de Civică", așa cum era cunoscut printre elevii săi, a părăsit această viață după o luptă cu o boală care nu a mai fost un impas pe care-l putea trece, ca orice cadru didactic, cu calitățile sale pedagogice. "Enigmatic și cuminte", așa cum a fost de altfel de-a lungul carierei sale de "fabricant de oameni", omul și profesorul Sarafolean Dan s-a stins mult prea devreme, plecând în veșnicie cu discreția și bunul simț caracteristice.

            Preda istoria și educația civică în trei școli din oraș. Era genul de om puțin sever, dar nu mai puțin respectat de elevii pentru care, în ciuda diferenței de vârstă, a fost ca un prieten. "Domnu' de Civică" avea un cuvânt bun pentru toată lumea. Modestia și blândețea dumnealui nu vor fi niciodată uitate.

            Timpul nu a mai avut răbdare cu el... A plecat înt-o lume mai bună, alături de alții asemeni lui, să urmărească de acolo, de sus, zborul celor ale căror aripi le-a "echipat", alături de alți colegi, de-a lungul carierei sale.

            Rămas bun, domnule profesor!

            Rămas bun, stimate coleg!

Conducerea școlii