Prezentare Școală

Așa cum afirmă cei mai mulți, timpul se grăbește, pare că nu mai are răbdare cu noi. Trec zilele fără să mai ținem cont de numărul lor, încercând să prindem din zbor bucuria momentului. Sau poate că vremea e aceeași, degetul care indică vinovatul fiind îndreptat spre noi, deoarece ne umplem viețile cu preocupări fără oprire.

            Și iată că, odată cu sosirea primăverii, ne-am îndreptat, cu pași repezi, spre ziua de 8 Martie, dar nu pentru a schimba trecutul, ci cu scopul de a opri timpul, iar primăvara să prindă rădăcini în sufletul și-n viața noastră. Am oprit timpul în loc... pentru un timp... da, un timp pentru tine, pentru mine, pentru... noi... pentru EA – momentul cel tainic și magic al începutului... MAMA.

            Ziua de 8 Martie este, dincolo de orice eveniment istoric sau aniversare, ziua în care sărbătorim femeia, singura ființă de pe acest pământ omagiată în toate formele de artă și de cultură, făptură unică și irepetabilă, izvor de viață și frumusețe.

8 Martie este, în primul rând, despre MAMA, bucuria bucuriilor, cea care ne inspiră, ne protejează și ne alină. Ea este PRIMĂVARA DIN VIAȚA NOASTRĂ, aduce liniște și frumusețe în jurul ei.

Sărbătoarea mamei și a primăverii, minune și mister, a fost prilej pentru elevii școlii noastre să-și îndrepte gândul cel bun spre ființa care i-a adus pe lume. Nu degeaba se spune că „Mama este numele lui Dumnezeu pe buzele și-n inimile copiilor”.

Într-o atmosferă caldă și plăcută, copiii și-au declarat dragostea pură și necondiționată față de femeia care le-a dat viață. Până și vremea de afară le-a surâs cu generozitate, încălzindu-le chipurile cu razele unui nou soare de primăvară și reînoindu-le forța de a cânta cu voioșie. Cântecul, veselia și culoarea au fost cuvintele de ordine ale serbării care, cum era și firesc, a stat sub semnul emoțiilor... un eveniment de suflet pentru SUFLET.

Într-o manieră personală și plină de dragoste, elevii noștri au oferit celor prezenți nu numai mărțișoare muzicale, ci și poetice și amuzante. Iscusite bijuterii, fulgi de afecțiune și de gânduri curate, acestea au fost purtătoarele sentimentelor de iubire față de prețioasele lor mame, sensibilizând auditoriul până la lacrimi.

Descărcarea prin ritm, vers, dar și prin dans, a sentimentelor și trăirilor intense ale protagoniștilor, înlănțuirea diafană a acordurilor pe claviatura pianului, zâmbetele înflorite în culoarea acestei zile festive pe fețele celor din jur, au conferit momentului un farmec aparte și un mister unic, puternic de prospețime... prospețimea primăverii... într-o atmosferă serenă, cu parfum delicat de...FEMEIE.         

Prof. înv. primar,

Aurelia Găvăneanu

 

FOTOGRAFII 

Magie cu miros de turtă dulce               

Decembrie este luna pe care o așteptăm tot timpul anului pentru toată magia care vine odata cu ea și vom începe să numărăm cele 24 de zile până la Crăciun. Și, pentru ca așteptarea să fie mai plăcuta și mai veselă, o condimentăm cu esențe de iarnă: zăpadă, ciocolată caldă, cadouri, timp petrecut cu cei dragi, emoții, luminițe, aromă de scorțișoară și miros de turtă dulce. Pentru aceste lucruri ne bucurăm și suntem recunoscători, adulți și copii deopotrivă. Magia nu are vârstă. Ea există atât timp cât credem în ea.      

            Crăciunul este, de fiecare dată, pur și simplu, PERFECT. Cum ai putea să nu-l iubești? Nașterea Domnului oferă bucurie, speranță și pace lăuntrică. Pe lângă aspectul profund spiritual, această sărbătoare a iubirii și a generozității are darul de a lega într-o singură simțire întreaga planetă, de a imprima vieții o euforie caracteristică ce eliberează sufletul din cotidian.

            În așteptarea sărbătorii cu dulciuri și fulgi de zăpadă, preț de clipe bune, ne-am detașat de grijile zilnice și de stresul cotidian și noi, cei prezenți la serbarea de Crăciun a Școlii Gimnaziale ,,Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu''. Evenimentul ne-a transpus în Magia Crăciunului, ne-a îndemnat să ne bucurăm de frumusețea lucrurilor mărunte care ne înconjoară. Într-un cadru de basm, într-o atmosferă deosebită, lângă bradul frumos împodobit,

am gustat o picătură din dulceața eternității, a timpului care, pentru câteva clipe, s-a oprit din scurgerea sa ca să-i asculte pe cei care au povestit Crăciunul cu un farmec cuceritor.

 

Clik aici - Formular de transmitere date 

Se completează de:

 Părinții copiilor de la clasa pregătitoare

Părinții copiilor transferați la Școala Gimnazială

Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu

Părinții copiilor care nu au primit sms de la Adservio

- catalog electronic-

 

Prin completarea  acestui formular in calitate de părinte/tutore/reprezentant legal instituit al minorului  sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal al fiului/fiicei mele, in aplicațile electronice ale ŞCOLII GIMNAZIALE "CAPITAN AVIATOR MIRCEA T. BĂDULESCU" MUNICIPIUL BUZĂU, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 769/2016 al Parlamentului European și al  Consiliului  din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date și de abrogare a Directivei 94/46/CE.