Let`s Do It, Romania!

  

       Organizatorii campaniei Let`s Do It, Romania! ne-au invitat, prin intermediul doamnelor directoare Monica Gheorghe şi Iulia Sterian, la o acţiune de voluntariat care şi-a propus ca pe 15 septembrie 2018, la ora 9.00, să mobilizeze elevii şcolilor din ţară la o acţiune civică de maximă responsabilitate.

           Elevii Şcolii Gimnaziale Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu din Buzău, însoţiţi de doamna profesoară Agapie Gina şi doamna profesoară Dora Dascălu s-au prezentat la poarta Parcului Crâng din Buzău, pentru a da curs mişcării World Cleanup Day.

           Voluntarii ne-au trecut pe lista celor prezenţi şi ne-au echipat corespunzător, oferindu-ne mănuşi de protecţie şi saci de colectare selectivă a deşeurilor pe care unii buzoieni înţeleg să le arunce întâmplător, poluând zonele de agrement. Împreună cu elevi de la şcolile din oraş, alături de câteva echipe locale avizate, am adunat cu atenţie deşeurile din aluminiu, pe cele din sticlă, PET-uri…

            Pe traseu, ne-am întâlnit cu domnul inginer Ciprian Silvestru care a făcut o apreciere pozitivă la adresa micilor gospodari buzoieni. La finalul traseului, ne-au întâmpinat comisarii Mădălina Pascu şi Vasile Târlă care au fost încântaţi să se alăture fotografiilor de grup, oferindu-le bădulescenilor posibilitatea de a intra în maşina Gărzii Naţionale de Mediu, Filiala Buzău, simbol al responsabilităţii care va trebui preluată, cu timpul de cei care acum copii, vor deveni adulţii de mâine.

            La sfârşitul acţiunii toţi participanţii au primit insigne. A fost o zi minunată!

                                                          A consemnat, doamna profesoară Agapie Gina

 

FOTOGRAFII Ziua CurățenieiZiua Curățeniei