Camp10nii - Mereu de nota zece!

               Moto: "Pentru a reuși, perseverența este vitală. Am obținut acele rezultate, deoarece nu m-am gândit niciodată să renunț. Trebuie să îți dorești tot timpul mai mult!"( Nadia Comăneci)

 

            Trecutul este seva care conturează viitorul. Timpul șterge contururile, dar știe să păstreze, ca nimeni altul, ceea ce nu trebuie pierdut. Valorile morale care l-au caracterizat pe cel al cărui nume școala noastră cu mândrie îl poartă astăzi sunt coordonate ale zborului elevilor ei către cele mai înalte culmi ale cunoașterii. Perseverența, dârzenia, curajul acestora de a crede în propriile visuri și forțe sunt factori care contribuie la creșterea valorii și a prestigiului Școlii Gimnaziale "Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu", Buzău, eforturile lor permanente conducând la obținerea unor rezultate remarcabile care au așezat această instituție de învățământ în "veșnicia clipei fără timp". (Petru Creția)

            Primăvara anului 2022 a reprezentat un reper de excepție, marcând un "înainte" și "după" pentru școala noastră în acest sens. Reluarea, după doi ani de pandemie, a competițiilor și concursurilor școlare a însemnat revenirea la normalitatea unor performanțe prin care elevii băduleșteni și-au dovedit consecvența pregătirii, dorința de a excela și șansa de a demonstra, alături de profesorii lor, că sunt printre cei mai buni din județ. Nu mai puțin de 7 elevi au reprezentat școala buzoiană de pe Bulevardul N. Bălcescu la etapa națională a olimpiadelor școlare, rezultatele obținute venind ca o "refulare", în sensul bun al cuvântului, după o perioadă contorsionată de învățământ online și teamă socială.

            Anul acesta, Școala Gimnazială "Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu" are cu ce se lăuda din nou, nedezicându-se de performanțele cu care se mândrește în mod constant, adjundecându-și titlul de "Școală de 10". Firi ambițioase, perfecționiste, muncitoare, perseverente, 10 elevi băduleșteni au clasat școala noastră pe podiumul concursurilor și olimpiadelor școlare. E un moment unic în istoria acestei instituții de învățământ, fiind cele mai bune rezultate din toate timpurile, așa cum, acum 47 de ani, Nadia Comăneci scria o pagină importantă din istoria sportului mondial, obținând de 7 ori scorul perfect, niciodată nemaifiind reușită o astfel de performanță. "Un 10 absolut" care ne face cinste și ne amintește că viitorul aparține celor care cred în propriile visuri și au curajul de a le urma, înlăturând tot ce-i poate limita.  Acești elevi de excepție au făcut din talentul lor mai mult decât o scânteie, confirmând valoarea și interesul pentru înalta performanță. Determinarea, dedicarea, alături de zecile de ore petrecute învățând și exersând, i-au făcut Camp10ni, demonstrând încă o dată că, împletind armonios munca susținută, priceperea cu dorința de a câștiga, poți depăși orice obstacol.

            Este nevoie de multă hotărâre pentru a avea succes. Au răzbit și au triumfat, patru dintre ei de două ori, la etapa națională a olimpiadelor școlare:

  1. Banu Denisa (VIII B)
  • Olimpiada de matematică - prof. coordonator Brutaru Laura
  • Olimpiada de chimie - prof. coordonator Falnicu Daniela
  1. Radu Alina (VIII C)
  • Olimpiada de limba engleză - prof. coordonator Bănulescu Ramona
  1. Gheorghe Carla (VII A)
  • Olimpiada de limba franceză - prof. coordonator Moise Alina
  • Mica olimpiadă de geografie "Terra" - prof. coordonator Postelnicu Denisa
  1. Gheorghe Rareș (VII A)
  • Olimpiada de fizică - prof. coordonator Sîmpetru Elena
  • Mica olimpiadă de geografie "Terra" - prof. coordonator Postelnicu Denisa
  1. Anghelescu Ioana (VII A)
  • Olimpiada interdisciplinară Cultură și spiritualitate românească - prof. coordonatori Popa-Mereu Cristina și Matei Elena
  • Mica olimpiadă de geografie "Terra" - prof. coordonator Postelnicu Denisa
  1. Pleșea Sonia (VII A)
  • Olimpiada de limba franceză - prof. coordonator Moise Alina
  1. Păunescu Antonio (VII A)
  • Olimpiada de fizică - prof. coordonator Sîmpetru Elena
  1. Dincă Alexandra (VII B)
  • Olimpiada de religie (cultul ortodox) - prof. coordonator Matei Elena
  1. Dragomir Teodora (VI B)
  • Olimpiada de religie (cultul ortodox) - prof. coordonator Matei Elena
  1. Dumitrescu Maria (V D)
  • Olimpiada de religie (cultul ortodox) - prof. coordonator Spîneci Ramona

            Un sezon de 10 +, o primăvară a performanțelor, așadar, la Școala ... Unu, care vin după multă muncă și dedicare continuă pentru materiile preferate chiar și în lipsa concursurilor școlare. Parcursul talentaților elevi nu este unul întâmplător, în spatele acestuia aflându-se străduința învățătorilor care le-au dat aripi și i-au învățat să zboare, efortul și influența pozitivă a profesorilor care i-au îndrumat și le-au arătat calea spre victorie, susținerea familiei care a crezut în ei.

            Felicitări, dragii noștri! Să evoluați, să studiați și să vă îmbogățiți continuu cunoștințele, pentru că învățătura este un lucru nobil, înălțător.

            Felicitări și mulțumiri cadrelor didactice care au pregătit și inspirat acești elevi de excepție!

            Cu speranța că celelalte olimpiade vor oferi, din nou, prilej de maximă bucurie, ne înclinăm în fața muncii, talentului și a setei de cunoaștere și vă dorim mult succes în continuare!

Album FOTO

                        SEMPER EXCELSIUS!  

                                                                                    

Director,         

Prof. Gheorghe Monica