Aniversare în An Centenar

Bd. NICOLAE BĂLCESCU
NR. 28

Scris de Administrator
Categorie:

Aniversare în An Centenar

Și anul acesta, toamna s-a instalat comod în viaţa noastră. Nu ne-a întrebat dacă are voie să intre ... a intrat cu forţa. Și-a întins miresmele fructelor coapte pentru a ne amorţi sentimentele, furându-ne gândul şi purtându-l spre "delicii" sezoniere, amintindu-ne de Ceasul când un Erou stă de vorbă cu noi... de momentul în care totul se umple de ultima picătură de încântare, ca și cum toamna ar fi economisit din frumusețile ei pentru momentul final.

            Toamna este despre culori, lumini, frunze, copaci... cuvinte. Toamna noastră, a băduleștenilor, este despre o personalitate marcantă în istoria patriei, despre un zburător care, dincolo de timp, transmite generațiilor care se succed că visurile sunt făcute ca să fie prinse și că este important să ne facem din acestea aripi pentru a reuși să zburăm.

            În acest an unic pentru România, când îi omagiem pe cei care, acum 100 de ani, au reușit să realizeze un vis aparent imposibil, unirea tuturor românilor, eroul-aviator ne-a invitat cu glasul smerit la praznicul său, ne-a chemat, ne-a rugat să-i urmăm cutezanța.

            Toamna, anotimpul timpului petrecut împreună, ne-a adus aşadar, aşa cum a făcut-o mereu în ultimii 16 ani, laolaltă, elevi, părinți, cadre didactice pentru o aniversare istorică specială pe care ne-am asumat-o cu toată responsabilitatea şi pe care am sărbătorit-o cu fața atât la trecut cât şi la viitor.

            Am dat un examen în fața istoriei, unde subiectele au fost lupta și jertfa eroică, martirică a mai multor generații, precum și biruința, triumful luptei naționale. E de prisos să amintim că am luat examenul cu notă maximă, pe merit deplin, impresionând juriul prin maturitate și temeinicia lucrului bine făcut. Am reușit acest lucru pentru că am acționat împreună.

            În acest an al Centenarului Unirii, în această clipă sublimă, un gând pios ne-a condus către strămoșii noștri, eroi naționali care au avut ca ideal așezarea împreună a tuturor românilor. Aceștia, alături de eroul-aviator Mircea T. Bădulescu, au fost martorii tăcuți ai poveștii pe care, an de an, stelele înaripate ale cuvintelor scăldate de acordurile cântecelor, cu o bogată încărcătură istorică, interpretate de elevii școlii noastre o recreează spre folosul sufletului celor prezenți.

            Motiv de sărbătoare, dar și un prilej de gândire pentru fiecare român de azi, un veritabil caleidoscop istoric din care, dacă am învățat ceva, a fost că VISURILE POT DEVENI REALITATE.

                                                                       Prof. înv. primar,

                                                                 Aurelia Găvăneanu