Istoric
FOTO | Școala nr. 1, „școală de 10”și în 2025
Zece elevi au ajuns la naționalele olimpiadelor și concursurilor școlare
Cei zece elevi care au adus cinste instituției sunt:
- Irina Carîp (clasa a V-a A) – Olimpiada de educație tehnologică
- Pavel Teodoru (clasa a V-a A) – Olimpiada de religie
- Matei-Andrei Ciuciudău (clasa a V-a D) – Concursul „Terra – mica olimpiadă de geografie”
- Robert-Dumitru Ungureanu (clasa a VI-a A) – Olimpiada de fizică, Olimpiada de informatică
- Maria-Casiana Tănase (clasa a VI-a A) – Olimpiada de religie, Olimpiada de cultură și spiritualitate
- Marcu-Andrei Balu (clasa a VI-a C) – Concursul „Terra – mica olimpiadă de geografie”
- Maria Dumitrescu (clasa a VII-a D) – Olimpiada de chimie
- Teodora-Ioana Ursăchescu (clasa a VII-a D) – Olimpiada de limba engleză
- Maria-Antonia Anițoiu (clasa a VII-a D) – Olimpiada de limba franceză
- Anastasia Guță (clasa a VIII-a B) – Concursul „Made for Europe”
- Detalii
- Scris de Administrator
- Categoria părinte: Prezentare Școală
- Categorie: Istoric
- Accesări: 61
Jurnal de reflecție ..
Gândul mă poartă pe firul timpului, înapoi în septembrie 2021, la prima întâlnire cu fizica a elevilor din clasa a șasea. Pregătisem în detaliu și cu minuțiozitate scenariul lecției, astfel încât să descopere miracolul fizicii, chiar de la început.
Cu o baghetă și o soluție pregătită special, am început să desenez prin aer cu pelicule de săpun care se transformau în sfere delicate ce pluteau grațios, ca într-un spectacol fermecător și captivant. În jur se declanșau, ca niște resorturi, exclamații fericite de uimire, dar și multe întrebări: cum se creează, care este compoziția lor, cum se poate influența durata de existență a baloanelor, la ce recorduri s-a ajuns în acest domeniu, până unde pot urca?
Întrebările veneau avalanșă de la elevi, dar cele mai multe de la elevul Rareș-Răzvan Gheorghe. Au urmat alte experimente, alte ore, iar întrebările se declanșau ca niște reacții în lanț. Fiecare lecție și fiecare experiență au fost un îndemn, o chemare la acțiunea directă de a afla, de a redescoperi ceva, totul făcut cu acuratețe, cu răbdare, cu atenție și cu pasiune, totul menit să producă în mintea copiilor o scânteie care să aprindă focul pasiunii către științe...
Un an mai târziu, am început să descifrăm și tainele chimiei, înțelegând că ea este parte integrantă a vieții noastre, de la nivelul fiecărei celule și până la existența stelelor în Univers... o întâlnim în parc, acasă (în bucătărie, în baie), într-o frunză, ea reprezintă trăirile noastre, ea reprezintă drumul de la floare la parfum, arta de a extrage esențe din plante și de a le combina pentru a obține medicamente, coloranți și cât de multe altele!
- Detalii
- Scris de Administrator
- Categoria părinte: Prezentare Școală
- Categorie: Istoric
- Accesări: 560
"Domnu' de Civică"
Când moare cineva, moare o parte din univers. Când îți moare un profesor, parcă se stinge o parte din sufletul tău ...
Ziua de sâmbătă, 18.07.2020, a adus o veste tristă în rândul profesorilor din școala noastră, care ne-a lăsat fără grai și o strângere de inimă s-a lăsat ca un giulgiu: "Domnu' de Civică", așa cum era cunoscut printre elevii săi, a părăsit această viață după o luptă cu o boală care nu a mai fost un impas pe care-l putea trece, ca orice cadru didactic, cu calitățile sale pedagogice. "Enigmatic și cuminte", așa cum a fost de altfel de-a lungul carierei sale de "fabricant de oameni", omul și profesorul Sarafolean Dan s-a stins mult prea devreme, plecând în veșnicie cu discreția și bunul simț caracteristice.
Preda istoria și educația civică în trei școli din oraș. Era genul de om puțin sever, dar nu mai puțin respectat de elevii pentru care, în ciuda diferenței de vârstă, a fost ca un prieten. "Domnu' de Civică" avea un cuvânt bun pentru toată lumea. Modestia și blândețea dumnealui nu vor fi niciodată uitate.
Timpul nu a mai avut răbdare cu el... A plecat înt-o lume mai bună, alături de alții asemeni lui, să urmărească de acolo, de sus, zborul celor ale căror aripi le-a "echipat", alături de alți colegi, de-a lungul carierei sale.
Rămas bun, domnule profesor!
Rămas bun, stimate coleg!
Conducerea școlii
- Detalii
- Scris de Administrator
- Categoria părinte: Prezentare Școală
- Categorie: Istoric
- Accesări: 1661
Pagina 1 din 3
- Start
- Prec
- 1
- 2
- 3
- Mai departe
- Sfârșit