Cum recompensează o școală buzoiană de excelență elevii medaliați la olimpiadele școlare

                Singura școală din județul Buzău și din țară, Școala „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” (Școala nr. 1), care, cu ajutorul sponsorilor,  premiază excelența, oferind, pe lângă diplome și premii în bani elevilor cu rezultate la olimpiadele școlare județene,  și  naționale,  a alocat la acest final de an școlar sume importante pentru a onora această tradiție, întrucât rezultatele au fost mai bune ca niciodată. După doi ani  în care nu au mai avut loc olimpiadele școlare, acestea fiind  anulate din cauza contextului pandemic, Şcoala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” a  înregistrat în această primăvară rezultate excepţionale la olimpiadele de limbă și literatura română, fizică, matematică, sport, geografie şi chimie. Elevii care au obținut performanțe remarcabile la olimpiadele județene au fost: Rareş-Răzvan Gheorghe, clasa a VI-a A, locul I la Olimpiada de fizică, prof. coordonator Elena Sîmpetru, Carla-Ioana Gheorghe, clasa a VI-a A, locul al II-lea la Olimpiada de Limba și Literatura Română, participare la Concursul Naţional de lectură şi interpretare transcurriculară „Ionel Teodoreanu”, prof. coordonator Cristina Popa-Mereu, Ioana-Cassandra Anghelescu, clasa a VI-a A, locul I la Olimpiada interdisciplinară Cultură şi spiritualitate românească, coordonatori prof. Cristina Popa-Mereu şi prof. Elena Matei, Larisa-Maria Ungureanu, clasa a VI-a A, locul I la Olimpiada naţională a sportului şcolar – ramura sportivă badminton, prof. coordonator Adrian Nicolae, Denisa Banu, clasa a VII-a B, locul I la Olimpiada de matematică, prof. coordonator Laura Brutaru, Andrei Pană, clasa a VIII-a A, locul I la Olimpiada de matematică, prof. coordonator Gabriela Toader, Matei  Ursăchescu, clasa a VIII-a A, locul I la Olimpiada de chimie, prof. coordonator Daniela Falnicu, au fost premiați de directoarea școlii, Monica Gheorghe, în cadrul unei festivități la care a luat parte, așa cum face de 20 de ani încoace, de când este membru în această familie a școlii care poartă numele înaintașului său, cpt. Av. Mircea T. Bădulescu, Doru Laurian Bădulescu.

Dar, anul acesta, Școala „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” a avut rezultate remarcabile și la faza națională a olimpiadelor școlare. Astfel, elevul Rareș Răzvan Gheorghe, din clasa a VI-a A, a obținut Premiul I  la Olimpiada Națională de Geografie, mențiune  la Olimpiada Națională de Fizică și medalie de argint la Olimpiada Națională de Lingvistică. La rândul lui, elevul Matei Ursăchescu  din clasa a VIII-a A s-a întors cu Premiul II  de la Olimpiada Națională de Chimie. De asemenea, eleva Denisa  Georgina Banu  din clasa a VII-a B, a adăugat în palmaresul școlii o medalie de aur la Olimpiada Națională de Lingvistică. Un rezultat, de asemenea, foarte bun a fost obținut și la Olimpiada Națională de Matematică de la care elevul  Andrei Pană, din clasa a VIII-a  A, a s-a întors cu o „Mențiune de Onoare”.

Aceste rezultate foarte bune obținute de elevii școlii au fost împărtășite de directoarea Monica Gheorghe părinților, bunicilor și elevilor prezenți la festivitate, cărora le-a spus: „Așa după cum știți, a devenit o tradiție ca elevii cu performanțe deosebite, cu rezultate la olimpiade și concursuri  naționale, județene,  care duc mai departe numele școlii noastre, să fie premiați cu <Diploma Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu>. Anul acesta a fost cel mai bogat an în rezultate de excepție…. probabil a fost și dorința elevilor de a-și măsura forțele, după ce, în ultimii doi ani, nu au mai putut participa la astfel de competiții. Premiile au fost acordate anul acesta de Compania Lockheed Martin și Asociația <Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu>”.

 Cine sunt premianții

Pentru toate aceste rezultate, directoarea Monica Gheorghe a mulțumit copiilor care și-au dorit să obțină performanță, dar  și cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea lor. „Mulțumim  dascălilor care au făcut posibile aceste rezultate, împreună cu elevii. Aceștia sunt  învățătorii care au sădit sămânța învățăturii în inimile lor: Manuela Maria Stanciu  – patru din cei șapte olimpici sunt elevii doamnei Stanciu Manuela -, Aurelia Găvăneanu, Roxana Toader și….. bineînțeles profesorilor care au stat alături de ei multe ore, făcând posibile obținerea acestor rezultate: geografie –  prof. Denisa Postelnicu, chimie –  prof. Daniela Falnicu, fizică – prof. Elena Sîmpetru, matematică –  prof. Gabriela Toader,  prof. Laura Brutaru,  limba și literatura română – prof. Cristina Popa Mereu, limba engleză –  prof. Ramona Bănulescu,  prof. Cristiana Grozavu, limba franceză – prof. Alina Moise, religie –  prof. Elena Matei, educație fizică și sport – prof. Narcis Nicolae”, a mai spus directoarea Monica Gheorghe.