Pentru că tu ești primăvara mea ...

Bd. NICOLAE BĂLCESCU
NR. 28

Scris de Administrator
Categorie:

Așa cum afirmă cei mai mulți, timpul se grăbește, pare că nu mai are răbdare cu noi. Trec zilele fără să mai ținem cont de numărul lor, încercând să prindem din zbor bucuria momentului. Sau poate că vremea e aceeași, degetul care indică vinovatul fiind îndreptat spre noi, deoarece ne umplem viețile cu preocupări fără oprire.

            Și iată că, odată cu sosirea primăverii, ne-am îndreptat, cu pași repezi, spre ziua de 8 Martie, dar nu pentru a schimba trecutul, ci cu scopul de a opri timpul, iar primăvara să prindă rădăcini în sufletul și-n viața noastră. Am oprit timpul în loc... pentru un timp... da, un timp pentru tine, pentru mine, pentru... noi... pentru EA – momentul cel tainic și magic al începutului... MAMA.

            Ziua de 8 Martie este, dincolo de orice eveniment istoric sau aniversare, ziua în care sărbătorim femeia, singura ființă de pe acest pământ omagiată în toate formele de artă și de cultură, făptură unică și irepetabilă, izvor de viață și frumusețe.

8 Martie este, în primul rând, despre MAMA, bucuria bucuriilor, cea care ne inspiră, ne protejează și ne alină. Ea este PRIMĂVARA DIN VIAȚA NOASTRĂ, aduce liniște și frumusețe în jurul ei.

Sărbătoarea mamei și a primăverii, minune și mister, a fost prilej pentru elevii școlii noastre să-și îndrepte gândul cel bun spre ființa care i-a adus pe lume. Nu degeaba se spune că „Mama este numele lui Dumnezeu pe buzele și-n inimile copiilor”.

Într-o atmosferă caldă și plăcută, copiii și-au declarat dragostea pură și necondiționată față de femeia care le-a dat viață. Până și vremea de afară le-a surâs cu generozitate, încălzindu-le chipurile cu razele unui nou soare de primăvară și reînoindu-le forța de a cânta cu voioșie. Cântecul, veselia și culoarea au fost cuvintele de ordine ale serbării care, cum era și firesc, a stat sub semnul emoțiilor... un eveniment de suflet pentru SUFLET.

Într-o manieră personală și plină de dragoste, elevii noștri au oferit celor prezenți nu numai mărțișoare muzicale, ci și poetice și amuzante. Iscusite bijuterii, fulgi de afecțiune și de gânduri curate, acestea au fost purtătoarele sentimentelor de iubire față de prețioasele lor mame, sensibilizând auditoriul până la lacrimi.

Descărcarea prin ritm, vers, dar și prin dans, a sentimentelor și trăirilor intense ale protagoniștilor, înlănțuirea diafană a acordurilor pe claviatura pianului, zâmbetele înflorite în culoarea acestei zile festive pe fețele celor din jur, au conferit momentului un farmec aparte și un mister unic, puternic de prospețime... prospețimea primăverii... într-o atmosferă serenă, cu parfum delicat de...FEMEIE.         

Prof. înv. primar,

Aurelia Găvăneanu

 

FOTOGRAFII