Magie cu miros de turtă dulce

Bd. NICOLAE BĂLCESCU
NR. 28

Scris de Administrator
Categorie:

Magie cu miros de turtă dulce               

Decembrie este luna pe care o așteptăm tot timpul anului pentru toată magia care vine odata cu ea și vom începe să numărăm cele 24 de zile până la Crăciun. Și, pentru ca așteptarea să fie mai plăcuta și mai veselă, o condimentăm cu esențe de iarnă: zăpadă, ciocolată caldă, cadouri, timp petrecut cu cei dragi, emoții, luminițe, aromă de scorțișoară și miros de turtă dulce. Pentru aceste lucruri ne bucurăm și suntem recunoscători, adulți și copii deopotrivă. Magia nu are vârstă. Ea există atât timp cât credem în ea.      

            Crăciunul este, de fiecare dată, pur și simplu, PERFECT. Cum ai putea să nu-l iubești? Nașterea Domnului oferă bucurie, speranță și pace lăuntrică. Pe lângă aspectul profund spiritual, această sărbătoare a iubirii și a generozității are darul de a lega într-o singură simțire întreaga planetă, de a imprima vieții o euforie caracteristică ce eliberează sufletul din cotidian.

            În așteptarea sărbătorii cu dulciuri și fulgi de zăpadă, preț de clipe bune, ne-am detașat de grijile zilnice și de stresul cotidian și noi, cei prezenți la serbarea de Crăciun a Școlii Gimnaziale ,,Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu''. Evenimentul ne-a transpus în Magia Crăciunului, ne-a îndemnat să ne bucurăm de frumusețea lucrurilor mărunte care ne înconjoară. Într-un cadru de basm, într-o atmosferă deosebită, lângă bradul frumos împodobit,

am gustat o picătură din dulceața eternității, a timpului care, pentru câteva clipe, s-a oprit din scurgerea sa ca să-i asculte pe cei care au povestit Crăciunul cu un farmec cuceritor.

 

            Era frig afară și cald înăuntru. Glasurile şi talentul copiilor ne-au încântat și ne-au luminat sufletele asemeni stelelor care strălucesc pe bolta cerească în nopțile senine. Colindele și cântecele interpretate de corul școlii și de alte grupuri de copii au răsunat în cancelaria plină ochi de părinți, bunici și cadre didactice. Am inspirat adânc, cu lăcomie, miros de minune ... încât să ne săturăm plămânii, inima și mintea. Ca să ne fie pe săturate, ba să ne și rămână surplus, să avem pentru pansat dor, la nevoie. Versurile şi eseurile despre iarnă și sărbători au pus în valoare creativitatea și însuflețirea de care au dat dovadă şi de data aceasta elevii, dar și inventivitatea și capacitatea acestora de adaptare la lumea în care trăim. Un altfel de Plugșor, cu urări adresate profesorilor din școală, a creat o atmosferă de veselie, copiii fiind aplaudați și susținuți de cei prezenți. La final, au fost oferite darurile mult așteptate.

            Serbarea, ca un vin fiert, condimentat cu umor, ne-a încălzit sufletele și ni le-a îndestulat, devenind un ritual la sfârșit de an, în timpul căruia încercăm să ne luăm o porție cat mai mare din atmosfera de sărbătoare, pentru mai târziu, să ne fie destul și din belșug, să ne cruțe de dor. În tot acest ritual, încercăm să ne facem prieten timpul, să-i arătăm că avem nevoie de el, chiar atât de scurt și grăbit cât este.

            Vom păstra Crăciunul în inimă și vom încerca să-l ținem cu noi tot anul.

                                                                                            FOTOGRAFII 

Prof. înv. primar,

Aurelia Găvăneanu