Mesajul transmis de ministrul Liviu Marian Pop cu prilejul aniversării a 150 de ani de existență a Școlii Gimnaziale „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” din Buzău

Bd. NICOLAE BĂLCESCU
NR. 28

Scris de Administrator
Categorie:

Distinși profesori,

Dragi elevi și părinți,

Stimați invitați,

     Cu deosebită considerație și respect ne asumăm nobila misiune de a fi lângă dumneavoastră, profesori, elevi și membri ai comunității, în aceste momente de sărbătoare. Zilele școlii pe care le organizați, marchează trei evenimente deosebite: 150 de ani de existență, aniversarea a 100 de ani de la nașterea ilustrului dumneavoastră înaintaș Mircea T. Bădulescu și 15 ani de când, cu onoare, unitatea de învățământ în care ne aflăm îi poartă numele.

     Apreciem în mod deosebit că în fiecare an aduceți în actualitate istoria pe care s-a clădit școala dumneavoastră. Faptul că în anul 1888 a fost ctitorit și sfințit acest lăcaș, proiectat de arhitectul Cerchez, ne duce cu gândul la ideea generoasă că educația și instrucția au fost dintotdeauna elemente esențiale pentru dezvoltarea societății noastre. Putem afirma, așadar, că învățământul românesc își trage obârșia sănătoasă și din aceste locuri.

     În același timp este un fericit prilej pentru a ne exprima admirația față de strălucita inițiativă de a da școlii dumneavoastră numele unui om curajos, tenace și cu spirit de sacrificiu: „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”. Au trecut, iată, 15 ani de atunci, și nu putem decât să vă felicităm pentru această decizie.

     Suntem convinși că pentru elevii care vă trec pragul este o onoare să învețe aici, în același loc în care s-a format și ilustrul lor înaintaș, un erou ale cărui fapte de vitejie au fost încununate cu „Ordinul Mihai Viteazul”, „Ordinul Virtutea Aeronauticii” cu spadă și „Crucea de Fier” clasele I și a II-a. Un astfel de erou este un excepțional model aspirațional, o sursă de inspirație și motivație pentru generațiile care studiază și vor studia în această școală.

     Vă felicităm încă o dată și vă apreciem rezultatele la catedră. Nutrim, totodată, convingerea că prin rezultatele remarcabile pe care le obțin, elevii școlii dumneavoastră își cinstesc înaintașii, ducând mai departe renumele patronului lor spiritual.

     În speranța că ori de câte ori intrați în școală, numele de pe firmament vă înaripează visele, dorim ca din zborul vostru spre înalt să împodobiți pământul cu florile împlinirii și cu roadele desăvârșirii.

Cu stimă,

Liviu Marian POP

Ministru